Nieuw leidingslokaal voor Chiro Jijippeke uit Molenbeek

  2017 – 2018      Sint-Jans-Molenbeek

In Molenbeek wordt een nieuw leidingslokaal en een materiaalruimte gebouwd voor Chiro Jijippeke. Het nieuwe gebouw zal een boost geven aan de werking van de Chiro en zal buiten spelen in de stad aanmoedigen. Chiro Jijippeke kon rekenen op 250.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de bouw van het lokaal en zamelde zelf ook 9.300 euro via een growfundingactie.

Het nieuwe leidingslokaal en materiaalruimte komt op het binnenplein van het dienstencentrum Randstad. De werking van Chiro Jijippeke startte in 2002 en de activiteiten gaan vandaag nog steeds door in Centrum West. Dankzij Centrum West is Chiro Jijippeke sindsdien kunnen groeien zonder zich zorgen te hoeven maken over infrastructuur. Vandaag zijn de gebouwen niet meer voorzien voor een groep van 50 tot 60 kinderen en jongeren en is er ook geen plaats voor een eigen leidingslokaal.

Het ontwerp van het nieuw leidingslokaal en materiaalruimte is van het architectenbureau FELT architectuur & design.